- Ikan cencaru la of coz (tak kesah la berapa ekor dalam 2-3 pun dah cukup)
- Cili masak dalam 20-25 tangkai
- Bawang putih 7-9 ulas
Cara-cara nak masak? sonang la sangat. sap sap soi. taraaaa.... dah siap.
ok. mula-mula:
- Haruslah siang ikan dengan bersih tos dan kunyitkan
- Kisar cili masak dengan bawang putih. jangan lupa buang biji dia k.
- Panaskan minyak dan masakkan sambal hingga masak. masukkan sedikit garam.
- Bila sambal dah masak, sumbatkan sambal pada ikan kat celah perut dan sumbat juga di bahagian tepi ikan, buat potongan serong sket la kat badan dia.
- Goreng ikan yang telah disumbat dengan sambal hingga masak
- sedia untuk dihidang
Selamat mencuba. Gambar agak comotla, sebab aku dh transfer sambal ke pinggan lain tapi tak lap. ngeeee. Tapi hati-hati la masa nk buang biji cili masak tu, lama sgt pegang nnt tangan jadi pedas.
1 comment:
padesto!
Post a Comment